DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 8 (14/5/2011)


Dissabte pel matí hem tornat a la Fira de Ferreries per plantar el nostre punt d'atenció al ciutadà.


A les 12.00, membres de les JERC acompanyades per Josep Monclús i altres membres de la candidatura per a les eleccions municipals han fet una roda de premsa per parlar de polítiques adreçades al jovent.


En primer lloc, s'ha considerat l'existència de nombrosos grups musicals a Tortosa que assajen en condicions precàries per manc d’espais disponibles. Per això, les JERC han proposat la creació de bucs d'assaig, atès que existeixen línies d'ajuts de la Generalitat per aquests projectes que han estat aprofitats en els últims anys per altres poblacions ebrenques, com per exemple Deltebre.


La portaveu de les JERC a Tortosa i número 8 de la candidatura, Cristina Girón, ha explicat la proposta per rehabilitar uns baixos titularitat de l’Ajuntament situats al carrer Sant Domènec, al costat dels Jutjats, adequant-los i insonoritzant-los per tal d’ubicar-hi sales d’assaig, en format box. La proposta de les JERC-Tortosa és que els grups puguin disposar d’espais en cessió, i a canvi ofereixin la seva música al jovent tortosí mitjançant una sèrie de concerts gratuïts cada any. Aquesta proposta permetria recuperar l’oci nocturn a la ciutat de Tortosa, i alhora explotar el talent dels grups musicals del territori.

En la mateixa compareixença, Girón ha detallat la segona de les propostes principals d’ERC i JERC per als joves tortosins: l’ampliació de l’horari de la biblioteca Marcel·lí Domingo. Per Girón, “és important que tots els joves de la ciutat, independentment de les circumstàncies personals, puguin cobrir les seves necessitats de préstec i estudi”.

Finalment, Jordi Roig Valldepérez, número 7 de la candidatura municipal, ha explicat la tercera de les propostes principals en matèria de Joventut: l’impuls de la participació dels joves. Per Roig, “cal aprofitar el potencial de les noves tecnologies per tal que l’Ajuntament escolti els joves de la ciutat, fins al punt que ells mateixos siguin corresponsables en les activitats que organitzi la regidoria de Joventut”. En aquest sentit, es proposa que els joves puguin opinar i votar propostes d’activitats, per tal de tirar endavant aquelles que comptin amb més suport.

La resta del matí de dissabte Josep Monclús acompanyat de membres de la candidatura d'ERC han passejat per locals del barri de Ferreries repartint propaganda electoral i caramels.

Per la tarda s'ha celebrat al Casal Francesc Llop de Campredó l'acte d'ERC on s'ha presentat un projecte on s'ha implicat molta gent . L'acte ha estat introduït per Jordi Caballé, un jove ben preparat que ocupa el cinquè lloc de la candidatura municipal de Tortosa, que s'ha basat en l'emotivitat i l'amor al seu poble explicant que era nét de Pepe "el Mono" i de Pepe "de Tomates. Tot seguit ha intervingut Josep Monclús que ha explicat el seu projecte polític i ha donat suport al grup de Campredó.

Finalment, ha parlat el candidat a la Presidència de la EMD de Campredó, Damià Grau, que ha reivindicat el poble de les persones, des del treball del dia a dia des de temps enrera, de la cultura i del patrimoni, de la indústria, l'ensenyament, l'esport, l'agricultura, dels índrets campredonencs arrelats a la terra.

Altres membres de la candidatura de Tortosa, mentre es celebrava l'acte a Campredó, han donat suport amb la seva assistència a la I Fira de Vins de Tortosa que ha estat organitzada per la iniciativa privada de la botiga de vins Gotim, que ha estat un éxit de públic i ha tingut una elevada qualitat en el productes de menjar i beure que s'han servit, i que estem convençuts tindrà continuïtat.

Avant Tortosa!