DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 12 (18/5/2011)

A primera hora del matí Josep Monclús s'ha fet una fotografia junt els altres cap de llista de la ciutat de Tortosa que apareixerà el proper diumenge en el diari de Tarragona.

Més tard, després de ser entrevistat a la cadena SER per la periodista Sílvia Tejedor, Monclús acompanyat de membres de la candidatura d'ERC de Tortosa ha declarat davant els mitjans de comunicació que es comprometia a treballar per les persones i a defensar una atenció sanitària de qualitat.

El candidat republicà ha afirmat que el Govern de CiU s'ha proposat desballestar la sanitat pública i que "per ser alcalde s'ha de defensar Tortosa" davant les retallades i que "cal defensar les persones i treballar per millorar el seu benestar".

L'alcaldable d'Esquerra ha evidenciat el seu malestar per la decisió del govern de la Generalitat de tancar quiròfans, eliminar llits a l’Hospital Verge de la Cinta, i reduir serveis. Una decisió que segons el candidat “repercutirà i molt a Tortosa i a les Terres de l’Ebre perquè ens veurem obligats a dependre de Tarragona”. En aquest sentit, Monclús ha explicat que “els serveis s’aniran centralitzant a Tarragona, i per tant perdrem en assistència i en capacitat de decisió al territori; és a dir, perdrem capitalitat”.

L’alcaldable ha deixat clar que “des d’Esquerra treballarem per aconseguir un hospital de primera on es pugui donar una atenció de qualitat” i ha explicat que el govern de la Generalitat no ha tingut en compte a les persones, “deixarà molts pacients en llista d’espera, i alhora molta gent es quedarà sense feina a causa de les retallades del sector”. Monclús també ha afegit que “es tancaran serveis i se’n reduiran d’altres i moltes especialitats que ara hi havien a Tortosa desapareixeran”. Segons Monclús quan les dretes governen, es dediquen a desballestar la sanitat pública i “nosaltres no compartim les retallades en serveis bàsics, perquè per la gent d’Esquerra el més important són les persones”.

Monclús ha recordat que els ciutadans estan pagant la sanitat per partida doble, a través de la nòmina i del cèntim sanitari, i també de mútues en molts casos, i que “no hi ha dret que després de tant pagar ara es retalli en un àmbit que és fonamental. No ens ho mereixem”. El candidat republicà ha alertat que aquestes retallades són fruït de la voluntat política de CiU d’afavorir el sector privat, i que “després de tants anys com ha costat tenir una sanitat pública de qualitat, ara no ens podem permetre tornar enrere”.

La resta del matí la candidatura ha continuat visitan els comerços de la ciutat a bona part de l’avinguda de la Generalitat i a la Plaça d’Alfons XII.

Per la tarda la candidatura de Monclús ha instal.lat el seu punt d’atenció al ciutadà davant del Col.legi de Ferreries i on han lliurat invitacions per a l’acte central de campanya que es celebrarà avui al Mercat vell de Ferreries a les 20.00 hores.

La feina de la tarda ha continuat amb quatre grups de candidats: uns han repartit invitacions a l’acte central en el pont de l’Estat; altres han visitat la zona de Vora Parc del barri del Temple; els tercers han passejat pels carrers de Vinallop i per últim, Josep Monclús ha acompanyat a Josep Marro, membre de la candidatura i veí dels Reguers a visitar diferents comerços i cases d’aquest poble.

Avant Tortosa!