DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 6 (12/5/2011)

Un cop sol.lucionats els problemes de Blogger podem explicar-vos el diari de campanya d'ahir.


Avui els partits polítics han acordat suspendre la campanya electoral en mostra de dol per les víctimes del terratrèmol d'ahir a Lorca. A les 12.00 del matí hem assistit al minut de silenci que s'ha celebrat a la porta de l'Ajuntament de Tortosa.

Malgrat la suspensió, s'han mantingut els debats programats en els mitjans de comunicació.

Pel matí, Alícia Gamundi ha participat a l'emissora de Tortosa de la cadena SER en un debat dels números 2 de les candidatures amb representació a l'Ajuntament de Tortosa. Gamundi ha explicat les nostres propostes electorals i ha demostrat la seva expertesa en temes educatius i de polítiques adreçades a les dones.

Per la tarda en el local de Catalunya Ràdio situat a la veïna ciutat de Roquetes, s'ha celebrat el primer debat de tots els caps de llista a l'Ajuntament de Tortosa que s'ha emès en directe per a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Després d'una breu presentació dels candidats per part dels periodistes Coia Ballesté i Josep Baubí, el debat ha obert un torn per parlar de la vegueria de l'Ebre.

Tots els candidats, fins i tot Xavier Dalmau del Partit Popular, han defensat la necessitat de la vegueria de les Terres de l'Ebre i el lideratge i capitalitat que n'ha d'exercir la ciutat de Tortosa. Bel, pel contrari, s'ha mostrat d'acord amb la suspensió de l'entrada en vigor de la llei de vegueries perquè considera és una llei que no parla de finançament, ni de competències. Monclús ha contestat que ja estava previst per a després de les eleccions municipals del proper 22 de maig la divisió de la Diputació de Tarragona en els Consells de Vegueria del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb el corresponent repartiment financer i amb el mateix exercici de competències.

En les diferents intervencions s'ha retret al candidat de CiU que aquest partit no hagi cregut ni en el passat, ni en l'actualitat en un model d'organització territorial específic per a Catalunya com són les vegueries i prefereixi basar el país en un mapa comarcal de minifundis amb escàs poder polític, amb un centre de decisió únic a Barcelona. En alguns moments Ferran Bel i Joan Sabaté han entrat en una discussió de tipus personal, moment en que Monclús ha intervingut per recordar que a l'audiència segur que els agrada més escoltar propostes polítiques que retrets personals.

El segon bloc ha estat dedicat a l'economia, on Monclús ha continuat explicant el seu nodrit grup de propostes en economia, amb la prioritat en l'horitzó de crear ocupació. Monclús ha recordat que ERC va treballar amb força amb el tripartit a la Generalitat, però també ha treballat en un altre tripartit a l'Ajuntament, amb CDC (Convergència) i UDC (Unió) i que cal reivindicar tot aquest treball d'ERC quan té responsabilitats de govern.

El tercer bloc ha estat dedicat a la convivència i la immigració. Monclús ha parlat sobre que s'ha de vetllar perquè tothom tingui els mateixos drets, però també les mateixes obligacions. També ha recalcat que cal augmentar la seguretat ciutadana, però també potenciar la funció de vetllar per la convivència de la policia local de proximitat.

Finalment, tots els candidats han contestat a tres preguntes. Cal retirar el monument a la Batalla de l'Ebre? Monclús ha apostat per la retirada del monument (caldria que els costos de la seva retirada fossin assumits per l'Estat qui n'és titular) i la utilització de la pilastra del mig del riu per construir unes pasarel.les peatonals.

Que s'ha de fer amb el centre de culte musulmà? Monclús i la resta de candidats han coincidit amb el respecte a la llibertat religiosa i de culte, però que s'ha de vetllar pel compliment de la normativa de l'actual local, que comportaria segurament la seva reubicació en un altre lloc que complís la normativa.

La última pregunta ha fet referència a la durada de les Festes de la Cinta. Han de durar 5 o 10 dies? Monclús ha apostat per reforçar la festa de Renaixement i potenciar la intensitat i qualitat de les Festes de la Cinta amb una durada menor.

Acabat el debat, Monclús i altres membres de la candidatura han assistir a la inauguració de la nova seu a Tortosa, i per a les Terres de l'Ebre, del Col.legi d'Educadors Socials. Aquesta aposta d'aquest col.legi professional per la descentralització, és una mostra de reconeixement de la realitat territorial ebrenca.

Totes les campanyes impliquen esforç a diferents nivells i cal reconèixer tota la feina feta. Des d'aquí el nostre reconeixement als companys que ahir van continuar penjant polipropilens amb la imatge del nostre candidat en el Polígon de l'Estació i la C12 a Ferreries i en el carrer Ronda Docs i a la Plaça del Temple i també han omplert els plafons públics per propaganda electoral amb els cartells amb la imatge de Monclús.

Avant Tortosa!