Dol a l'art escènic ebrenc

Ahir 1r de maig vam saber la trista notícia del traspàs de Mercè Lleixà, als 49 anys, víctima d'una llarga i greu malaltia. La desaparició de l'actriu roquetenca ha commocionat el panorama escènic català. Va tenir una llarga trajectòria dalt dels escenaris, amb formidables interpretacions com la de la Colometa, en un clàssic com és La Plaça del Diamant. També es va fer popular per la seua aparició en diversos colobrots televisius com El Cor de la Ciutat (fent el paper d'Alícia). Baix la direcció de Ventura Pons, va tenir un paper important en la pel·lícula, Què t'hi jugues Mari Pili? De la mà del dramaturg tortosí Ricard Salvat, va prendre part en el festival Entrecultures de Tortosa a l'obra Fatma, una reflexió sobre la situació de la dona a l'Islam.
L'escena catalana ha sofert pèrdues irreparables als darrers mesos. El traspàs de Pepe Rubianes va ser especialment sentit, en ser un dels personatges més estimats del teatre català de les darreres dècades. La mort de Ricard Salvat va deixar un sentiment agredolç, per una persona que havia donat la vida pel teatre, el qual no va tenir en vida el reconeixement que es mereixia en haver estat un transformador de les arts escèniques del país.
La cultura catalana està de dol amb la mort d'una actriu ebrenca d'alta volada: Trobarem a faltar el teu somriure, diu que ens deixes, te'n vas lluny d'aquí, però el record de la vall on vas viure, no l'esborra la pols del camí.