Dia mundial contra l'homofòbia

Arreu del món l'homosexualitat és perseguida a una vuitantena de països, dels quals setanta-cinc la castiguen amb la presó i cinc amb la mort. Avui es commemora el Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia que es va instaurar el 2005 i commemora la decisió (presa el 17 de maig de 1990) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de treure l'homosexualitat de la llista de malalties. Al nostre país s'han organitzat diversos actes.
A València, per exemple, el Col·lectiu Lambda, ha organitzat al llarg de la setmana tot d'activitats. Avui, a les 11, ha començat un acte a la plaça del Doctor Collado, en què han convidat tothom, menuts i grans, a participar de jocs, tallers i concerts. L'acte acabarà amb la lectura d'un manifest. A Xàtiva (la Costera), Colorets (col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Ribera i la Costera) ha convocat una besada davant l'ajuntament, mentre que a Potries (la Safor), el col·lectiu http://www.clgs.es">CLGS repartirà més de dues mil piruletes dins de la campanya 'Contra l'homofòbia i la transfòbia: una piruleta'. A més, a les 17, s'hi llegirà un manifest. A Barcelona, la diada reivindicativa es va celebrar ahir. La Coordinadora Gai-Lesbiana va organitzar diversos actes, com ara una concentració davant el consolat del Marroc en suport als gais i lesbianes marroquins i en protesta per la política homòfoba del govern del país. El col·lectiu, a més, ha editat uns cartells provocatius en què demanen l'alto-el-foc, en referència als continus abusos que continuen patint encara els gais, les lesbianes, els bisexuals i els transsexuals.
Cal recordar que l'homosexualitat continua essent il·legal en una vuitantena de països, en setanta-cinc dels quals és castigada amb penes de presó i amb la mort als cinc restants (l'Aràbia Saudita, el Iemen, l'Iran, Mauritània i el Sudan). Aquestes dades les recull el darrer informe de la International Lesbian and Gay Association. Aquesta associació, que és una xarxa mundial de defensa de la igualtat dels trets de gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals, agrupa sis-centes setanta organitzacions de cent deu països.
Ens adherim a aquestes celebracions que lluiten per la dignificació de l'individu amb la normalització plena de totes les opcions sexuals.