Carretera i manta!

Dimarts, 5 de maig de 2009

Pere Muñoz rebutja en nom de l’Entesa la moció que el PP ha presentat al Senat perquè l’A-68 acabi a Vinaròs

El senador republicà de l’Entesa per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu del grup en la Comissió de Foment del Senat, ha defensat aquesta matí la seva postura contrària a la moció del PP; que instava el Govern de l’Estat al desdoblament de la N-232, entre Vinaròs i Santander; fet que significava que la sortida al mar Mediterrani de la A-68 fos per Vinaròs. La moció ha estat rebutjada.

Muñoz ha explicat que el passat dilluns a Gandesa es van reunir totes les cambres de comerç de Tarragona, les forces polítiques catalanes amb representació parlamentària, 70 ajuntaments i els agents socioeconòmics de la demarcació en defensa de l'opció catalana per a la A-68 en la seva connexió entre Aragó i el mar Mediterrani. Llavors es va acordar un manifest en què es defensava que la sortida al mar de la A-68 hauria de ser de forma natural i sostenible mitjançant el desdoblament de la N-420, com a via natural de connexió entre Aragó i el mar, per Gandesa, Reus i Tarragona i també en paral·lel mitjançant la C-43 desdoblada fins l’eix de l’Ebre i el Port dels Alfacs.

Durant aquest Ple de la Comissió també s’ha rebutjat un altra moció del PP per la qual s’instava al Govern de l’Estat a adoptar diferents mesures sobre el traçat de la carretera N-232 al seu pas per la Comunitat Autònoma d’Aragó. Pel senador republicà Pere Muñoz, “Aquestes dues mocions del PP es complementen i malgrat l’habilitat que han tingut en la redacció del seu títol, l’únic objectiu era apostar per la connexió de l’A-68 amb la costa mediterrània mitjançant Vinaròs, rebutjant de manera ímplícita qualsevol altra possible connexió, com és la que proposem des de Catalunya”. Segons Pere Muñoz “Cal seguir alerta davant la possible aparició de noves iniciatives d’aquest tipus, i cal exigir al PP de la demarcació de Tarragona que no trenqui la unitat que havíem expressat tots plegats a Gandesa per demanar la connexió catalana”.