Estació: Independència

El viatge és el destí, conclou Josep Huguet en la seva intervenció de sobretaula del sopar de militants i amics d' Esquerra que la secció local de Tortosa ha celebrat aprofitant la visita institucional de l' Honorable Conseller a la ciutat.

El sopar ha estat l'ocasió de presentar en públic la nova executiva i entre la trentena de militants i amics s'hi van afegir la diputada Marta Cid i el delegat del Govern de la Generalitat Lluís Salvadó, un gest de confiança en la nostra executiva i en la gent d' Esquerra de Tortosa que agraim i ens anima a perseverar en el propòsit de consolidar una estructura de partit ferma i equilibrada, capaç de difondre l'ideari d' ERC que ens ha estat llegat, transformant-lo en el projecte polític que millor reculli les preocupacions, els anhels dels nostres conciutadans, com així li vam expressar al Conseller: l'atur, la precarietat dels transports ferroviaris, la planificació de l'autovia sobre Campredó, la necessitat del tercer pont per anar al Campus, el riu, etc.

Fins ara ERC ha tingut una presència petita però notable en la política de la ciutat, de tal manera que amb els nostres dos darrers caps de llista, ERC participa del govern municipal. La secció local creix, sense estridències. Hem mudat pell nova a l'executiva i això ens fa aspirar a convertir-nos en un referent polític digne de la millor confiança de la ciutadania.

Vam agrair la deferència de Josep Huguet de compartir la nostra taula, obsequiant-li l'assaig de Joan Cid i Mulet "La Guerra civil i la revolució a Tortosa", el manuscrit que havia deixat inèdit i que va ser publicat a títol pòstum el 2001, en el qual explica tota la problemàtica social que es va viure a Tortosa i el que llavors es coneixia com la seva comarca, entre 1936-1939.