Carta Oberta a la militància del Baix Ebre


Benvolgut militant


De tots és conegut que Esquerra Republicana de Catalunya és un partit plural, ric i alhora combatiu. No debades, sempre hem estat la punta de llança de les reivindicacions de la nostra nació: Vam reclamar un nou estatut (no el de la Moncloa sinó el de Miravet!), un nou sistema de finançament (que sigui similar al sistema foral basc i navarrès) i sense embuts, perquè mai vam amagar que això només eren passos intermedis per arribar cap a la independència de la nostra nació.

Ara bé, aquesta reivindicació compartida, la independència, és l’estació final i té un únic camí: anar tots junts.
Encara que per arribar-hi podem passar per diverses estacions intermitges. Aquí sembla que els nostres maquinistes no es fiquen d’acord. N’hi ha que volen parar a cada estació, per deixar-hi pujar més passatgers, altres creuen que això alentiria el camí. No crec que em correspongui intentar influir decisivament en la vostra opinió. I totes les opinions són legítimes.
En canvi, sí que crec que com a militant que ocupo temporalment la presidència comarcal he de donar un missatge d’unitat i esperança: Esquerra és i continuarà essent el partit de tots i totes els catalanistes que volen la justícia social i la independència plena de la nostra nació.
I aquí, a la comarca del Baix Ebre, tots i totes els militants hem de fer un esforç de treball col•lectiu, perquè la unió fa la força, i si tenim una Esquerra més forta, l’estació no queda tan lluny!


Felip Monclús i Arasa
President de la Comarcal del Baix Ebre i de Trtosa d'ERC