Bones notícies per al patrimoni de Tortosa

Durant aquesta setmana s'han fet públiques un seguit de notícies molt positives per a la dignificació del patrimoni històric de Tortosa. Primerament, s'ha aprovat el pacte pel patrimoni gràcies a una iniciativa popular promoguda per Amics dels Castells i el nucli antic. Cal felicitar la feina realitzada per la junta de l'esmentada associació que presideix Jordi Jordan, que va tenir una intervenció brillant durant el darrer ple municipal, ja que, sortosament, s'ha arribat a un consens polític (sempre difícil) que hem de valorar molt positivament, i que obri noves perspectives envers la recuperació d'elements patrimonials de la ciutat de primer ordre.
D'altra banda, el regidor republicà Ricard Forés ha fet públiques les actuacions que ha impulsat des de la regidoria de turisme amb la senyalització del primer tram del recorregut, que uneix la torre del Célio amb les Avançades de Sant Joan. S'ha presentat el Passeig de les Fortificacions, que és un itinerari turístic (pretén ser el cinturó verd de la ciutat) al voltant de les diverses fortificacions de la ciutat. Bona part del recorregut ha estat senyalitzat amb diferents idiomes. El nostre regidor considera la compra del castell de Tenasses com l'element essencial que ha de vertebrar el procés de recuperació de l'entramat emmurallat.
La senyalització de la primera fase del recorregut ha comptat amb un pressupost de 12.000 euros, cofinançat pel govern català en un 60%.