Oriol Junqueras a Tortosa, una oportunitat per convèncer els escèptics!


“És Tortosa una ciutat conservadora? És Tortosa una ciutat carca? És Tortosa una ciutat espanyolista?”. Aquestes tres preguntes les tinc clavades a la memòria des de que un amic de la universitat me les va tirar a la cara quan li argumentava que les Terres de l’Ebre érem tan catalans com els del cor de Catalunya. Llavors jo ho tenia clar, a ell, crec que no el vaig acabar de convèncer!
Ara fa uns mesos aquest amic me va picar per comentar els resultats electorals a les darreres eleccions catalanes, estava eufòric, i me va dir: “L’independentisme ja està consolidat a l’Ebre, hem entrat fortíssims a Tortosa!”. Està clar que ERC fos la 2a força amb un 18% era un èxit! A més, si aquest resultat deixava al PSC ( a Tortosa chaconista!) i PP a més de 6 punts demostrava que l’independentisme era majoritari. Fent números: CiU, ERC, ICV, CUP i SI van aconseguir el 67 % del sufragi. Una majoria molt important!!!
Jo, en canvi, estava content, però sabia que l’independentisme començava a despuntar a la ciutat, però encara quedaven i queden molts escèptics.
Crec que els independentistes hem de convèncer als escèptics que el projecte d’una República Catalana és un projecte millor que l’Espanya Monàrquica. Com podem fer-ho? Amb il·lusió, arguments, usant la raó i sobretot respectant la democràcia.
Els arguments són la clau, però tant important com els arguments és com s’expliquen. Aquest dissabte dia 4 a les vuit del vespre vindrà a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa un dels màxims artífexs del creixement de l’independentisme: Oriol Junqueras (l’altre és Wert!), tant si esteu convençuts com si sou escèptics... us hi esperem!
Felip Monclús i Arasa
President d’Esquerra Republicana de Catalunya a Tortosa