Orgull de ciutat


Per què em presento
"Ho faig perque crec en els valors d' esquerra: la justícia social, la democràcia plena, les llibertats nacionals de Catalunya. Ho faig pels valors dels nostres avantpassats: l'esforç, el treball, el diàleg i la constància. Caldrà que els nostres conciutadans sàpiguen que el cap de llista i la resta de la gent estem disposats a deixar la pell per la prosperitat col·lectiva. Esquerra serà un referent electoral amb objectius clars que ens situaran al bellmig del debat ideològic municipal.
Em presento també perque crec en la innovació. Innovació suposa tenir idees i l'empenta de transformar-les en canvis.
Certament, també em presento perque així m' ho va demanar l'Executiva Local primer, i majoritàriament la resta de la militància m' heu manifestat el vostre suport, com ho demostren els avals presentats.
Portarem Tortosa a recuperar l' orgull de ciutat bastint un projecte col·lectiu que ens faci líders dia a dia.
Tortosa, líder indiscutible del territori
Aquest és un títol que no es pot reclamar per allò que van ser els avantpassats. Ens fa líders la capacitat d'esforç, la generositat, la capacitat de teixir xarxa territorial, la maduresa del caràcter i la identitat ebrenca.
Des de la Generalitat, hem fet la Vegueria de l' Ebre, amb capital a Tortosa;divendres 26 de febrer, el vicepresident posarà la primera pedra de l' edifici de les delegacions del Govern; fa poques setmanes, el conseller Huguet ficava la primera pedra també, de l' edifici de la Universitat a Tortosa. És a dir, des del Govern treballem per la nostra ciutat.
Imprescindibles
Ara encapçalo un nou projecte municipal d' Esquerra a Tortosa que ha de ser col·lectiu: de tots els militants, d'aquells que aniran a la llista de la candidatura, dels que aniran a les candidatures de les EMD, de tots i cadascún amb l'esforç, la implicació i la complicitat de ser un tot d' idees, consells, altaveus del missatge d' Esquerra i també en la creació i difusió de la propaganda política. Ningú és prescindible, ningú sobra ni fa nosa; totes i tots els militants, amics, simpatitzants són imprescindibles.
Model de ciutat
Tortosa ha de ser una ciutat compacta i complexa, amb un ús residencial harmònic amb les activitats comercials i de servei. Cal reduir el creixement radial innecessari, que fa perdre el tren de la renovació i revalorització dels barris antics.
Tortosa ha de ser una societat cohesionada, oferint les mateixes possibilitats de desenvolupament per a tots els ciutadans i sectors socials en situació de dependència. Cal prioritzar la creació de llocs públics de llars d' infants; facilitar l'atenció a la gent gran; planificar la ubicació dels equipaments comercials en raó de les necessitats i la capacitat de desplaçament de les persones. Cal també treballar la integració dels immigrants per evitar la prol·liferació de guettos i frenar l'exclusió social amb polítiques de cohesió social potentes.
Tortosa ha de trobar l'equilibri dels barris i dels pobles, de tal manera que tothom disposi d' un ambient saludable i d' una xarxa de serveis adequada i adaptada a facilitar la salut dels ciutadans. Cal així, incidir en la modificació i disseny de l'entorn veïnal amb la millora de la seguretat de les voreres, els espais verds atractius, facilitant sempre l' ús del transport públic. Tortosa ha de ser un municipi net, segur i que centra la mirada al riu.
Sens dubte, Tortosa ha de fer seva definitivament la nova cultura de l'aigua i les energies renovables.
Hem d' implicar la Ciutat en el desenvolupament econòmic de tots i cadascún dels seus ciutadans, gràcies a l' impuls en la millora de les infraestructures, afavorint el coneixement , la recerca i la seva trasl·lació a l'empresa. El projecte universitari que he contrubuït a fer realitat des del DIUE serà la palanca de transformació de tot el territori, ja que representa la generació de 1.000 places d'estudiants, postgraus, doctorats i recerca en pocs anys vista.
En definitiva, Tortosa i la Generalitat han de seguir decidits a facilitar l'economia productiva del municipi, igual que de les Terres de l' Ebre. Hem de convertir el turisme en el nou motor del sector terciari, i hem de fer polítiques que regenerin el teixit comercial i la seva capacitat d'adaptació, associació i avanguarda que fan des de sempre la ciutat comercial i de serveis per excel·lència que és Tortosa.
Per a mi, Tortosa ha de ser un orgull de ciutat: que ens caigui la bava de veure-la, de viure-la".