Alcaldes i regidors d’ERC de les Terres de l’Ebre han homenatjat el president Companys en el 72è aniversari del seu afusellament

Aquest matí, a l’embarcador del davant del Club Nàutic de Tortosa, regidors republicans de Tortosa, Amposta, la Sénia, Arnes i els alcaldes de l’Aldea i Deltebre han homenatjat el president Lluís Companys, coincidint en el 72è aniversari del seu afusellament. Primer, els regidors republicans han llegit diverses cartes i missatges que el president Companys va fer al llarg de la seva vida; després, Gervasi Aspa ha fet un breu parlament i ha llegit el poema que l’escriptor i polític Ventura Gassol va dedicar al president l’any 1947. Tot seguit, un músic ha interpretat amb el violí el ‘Cant dels ocells’. En acabar, els regidors i alcaldes republicans han fet una ofrena floral simbòlica al riu llençant clavells vermells.

El president de la Federació de l’Ebre i alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha destacat durant el seu parlament ‘el paper exemplar del president Lluís Companys en la seva lluita per aconseguir un país lliure i just’. Segons Aspa, ‘gràcies a gent com ell ara estem més a prop que mai d’aconseguir la llibertat per a Catalunya que ell va somniar’. L’alcalde republicà ha manifestat que‘el millor homenatge que hem fet i hem de seguir fent a la generació del president Companys és el de treballar per fer un país lliure, just i socialment democràtic’. Aspa ha recordat que ‘Companys ja ens va demostrar que sense avenç nacional no hi ha avenç social, i a l’inrevés, perquè són dues cares de la mateixa moneda. Per tant, aquells que volen una república catalana i no volen legitimar les polítiques de retallades en sanitat, serveis socials i educació que hem patit fins ara tenen en ERC la millor opció’.

Aspa ha finalitzat el seu discurs fent una crida a tots els independentistes de les Terres de l’Ebre perquè facin confiança a ERC en les properes eleccions, ‘perquè ERC és la millor garantia que es farà un referèndum sobre la independència en poc temps i perquè som la millor garantia per defensar les Terres de l’Ebre.