ERC dona suport als veïns de Jesús en la demanda de que no se’ls cobri el rebut d’aigua d’aquest trimestre a preu de potable



Lamenta la manca de celeritat en donar solucions i demana ubicar sis nous sortidors d’aigua a la zona alta de Jesús

Davant la lamentable situació que estant patint els ciutadans de l’EMD de Jesús arran de la presència de sorra en la xarxa de distribució de l’aigua potable, el regidor i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Josep Felip Monclús ha volgut expressar la seva solidaritat amb els afectats. Per Monclús aquesta situació ‘posa en evidència errors importants en la planificació de la gestió de l’aigua de Tortosa’. El regidor republicà, que ha reconegut els grans esforços fets en la millora de la xarxa de distribució de l’aigua els darrers anys, ha apuntat que ‘el fet que s’hagi prioritzat la distribució abans que l’abastament de l’aigua en alta ha ajudat a provocar aquesta situació’. Monclús ha recordat la manca d’una interconnexió de xarxes d’aigua entre el barri de Ferreries i l’EMD de Jesús fet que podria evitar situacions com les que estem vivint i altres que es puguin plantejar en un futur.

El regidor republicà ha lamentat ‘la poca celeritat’ a l’hora de donar solucions als veïns; ja que ‘sabedors els serveis d’aigües que des del 13 de gener s’havien donat a Jesús episodis d’aigua no potable haguessin pogut provar d’utilitzar l’antic pou o bé posar un estabilitzador d’arrencada a les bombes de l’actual pou, tal com han suggerit alguns serveis tècnics’. Monclús proposarà que l’ajuntament de Tortosa demani ‘responsabilitats’ a aquells que ‘havien d’habilitar o posar en funcionament el pou situat a la partida de Sant Bernabé - Canalet, així com un dipòsit regulador que havia de portar aigua en molta quantitat i qualitat als habitants de Jesús, i encara no s’ha fet’.

El regidor tortosí d’ERC per acabar s’ha compromès a ‘donar suport a la gent de l’EMD de Jesús en les seves demandes de que no se’ls cobri el rebut d’aigua d’aquest trimestre a preu de potable; i també en la d’ubicar sis nous sortidors d’aigua a la zona alta de Jesús al igual que ja s’ha fet a la part baixa de l’EMD, a nivell de la Pèrgola’.