Adam Tomàs escollit per encapçalar la llista d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions espanyoles


El Congrés de l’Ebre també va escollir les regidores Alícia Gamundi i Èrika Ferraté, i a Ruben Alegria, membre de la secció local de Xerta

El passat dissabte 24 de setembre a la tarda, a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, es va celebrar el Congrés Regional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra per escollir els candidats a les properes eleccions espanyoles. Després que el senador Pere Muñoz fes balanç de la legislatura, els assistents van procedir a la votació. Tal com fixa el reglament, els militants votaven en una papereta el candidat que ha d’encapçalar la candidatura per les Terres de l’Ebre, a la qual només aspirava Adam Tomàs, i en un altra papereta es votaven els candidats a ocupar la resta de llocs de la candidatura. Adam Tomàs va aconseguir el 85 % dels vots dels assistents per ocupar el primer lloc, mentre que Alícia Gamundi, que ocuparà el segon lloc per les Terres de l’Ebre, va aconseguir el 96 % dels vots per formar part de la candidatura. Èrika Ferraté i Ruben Alegria també van aconseguir el 85 % dels vots en la votació per la resta de candidatura. Ara es posarà en comú amb la Federació del Camp de Tarragona els candidats escollits i es farà una proposta d’ordre de llista per la demarcació que haurà de ser ratificat pel Consell Nacional d’Esquerra el dissabte 8 d’octubre.

El president de la Federació, Gervasi Aspa, es va mostrar convençut que Esquerra farà uns bons resultats a les Terres de l’Ebre i que els representants d’aquí faran un bon paper, perquè són gent preparada que coneixen el territori. Aspa va manifestar que ‘és molt possible que Adam Tomàs ocupi un dels dos primers llocs de la llista per la demarcació de Tarragona, perquè cal portar la veu de l’Ebre a Madrid’. Per acabar, el president republicà es va mostrar esperançat de poder donar la sorpresa i aconseguir el diputat per Tarragona.


Adam Tomàs i Roiget és regidor de l’Ajuntament d’Amposta i portaveu del grup municipal d’Esquerra, i ha estat director dels Serveis Territorials d’Acció social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre des de 2007 fins al 2011.

Alícia Gamundi i Vilà és regidora d’Esquerra a l’ajuntament de Tortosa i ha estat Coordinadora Territorial de l’ICD a les Terres de l’Ebre.

Èrika Ferraté i Curto és regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de la Ràpita.

Rubén Alegria i Maureso és secretari de Formació de la Federació de l’Ebre i va ser fundador i president de la Secció Local de Xerta, així com regidor en l’anterior legislatura.