Aigua clara!


Els darrers dies han aparegut a la premsa tortosina informacions que parlen sobre la possible privatització de part de la concessió de l'Empresa Municipal de Serveis Públics de Tortosa.
El primer que vull dir, com a representat d'ERC Tortosa, és que amb el tema de l'aigua Esquerra Tortosa sempre ha estat molt sensible i ha defensat sense cap mena de dubte els interessos de la gent de la ciutat i el territori. Així ho vam fer contra el PHN del PP i CiU i també contra la interconnexió de xarxes que proposava el Conseller d'ICV Baltasar. En aquell moment, vam arribar a presentar tots els carnets del partit a BCN, quan gent d'ERC ens volia convèncer que era necessari.

Ara, un cop la pluja ha deixat endarrera la sequera, s'obre un nou conflicte de l'aigua. Un conflicte, que no cal oblidar-ho s'origina pel mal estat financer de l'ajuntament. Alguns, amb obres faraòniques van deixar-lo endeutat, i una de les possibles solucions que se'ns presenta és la venda d'un percentatge minoritari de l'empres d'aigües.
Cal recordar a CiU, que això no apareix enlloc al pacte subscrit per les tres formacions polítiques (Convergència, Unió i Esquerra).
Cal recordar a CiU, que des de sempre la posició d'ERC és reàcia a la venda i privatització de patrimoni de tots els tortosins. I l'aigua és un gran patrimoni.
Per tant, com ja ve essent habitual, si es vol fer un pas en aquesta direcció cal que ens ho expliquen molt i molt bé, perquè quan sentim conceptes com aigua i privatització la gent d'esquerra ens fiquem nerviosos. I en definitiva, per al dia a dia el grup municipal té tota l'autonomia, però per prendre decisions estructurals, cal preguntar als militants mitjançant l'Assemblea.