Esquerra Tortosa diu NO als Transvasaments.

MANIFEST D’ESQUERRA TORTOSA EN DEFENSA DE LA CONCA DE L’EBRE.

Davant les darreres informacions que confirmen la intenció del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya de transvasar aigua de la Conca de l’Ebre cap al riu Llobregat, i coneixedors que Catalunya en el seu conjunt es troba en situació de sequera, típica del clima mediterrani, manifestem:

  1. Creiem necessari garantir l’aigua de boca a totes les poblacions de Catalunya, mitjançant polítiques d’estalvi, racionalització de la demanda i seguint els criteris tècnics de la Nova Cultura de l’Aigua.
  2. Ens mostrem totalment contraris a cap transvasament de la Conca de l’Ebre o de qualsevol altra conca.
  3. Demanem la dimissió del Conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Sr. Baltasar, que ha amagat a l’opinió pública catalana, als ebrencs i a Esquerra Republicana de Catalunya el transvasament del Segre per motius electorals.
  4. Exigim la reparació immediata de la fuita a la canonada de Badalona, així com un pla nacional de millora i modernització de les xarxes urbanes d’aigua potable, que serveixi per reduir a zero les pèrdues de la xarxa que actualment es calculen en més d’un 40% de la seva capacitat.
  5. Demanem que l’Estat i la Generalitat inverteixin en un pla de modernització dels regadius, que serveixi per reduir el consum d’aigua per part del sector agrícola, fent-lo així menys vulnerable a les inclemències meteorològiques i al canvi climàtic.
  6. Proposem com a mesura temporal l’agilització de la construcció de la dessaladora del Prat. La reutilització d’antics pous metropolitans i el transport via marítima d’aigua des de la dessaladora infrautilitzada de Carboneras o d’altres llocs a considerar al Port de Barcelona.
  7. Creiem que el Govern hauria de fomentar un major re equilibri territorial, fent d’aquesta manera menys vulnerable a Catalunya davant qualsevol situació excepcionabilitat.
  8. Demanem una resposta unitària per part dels partits polítics tortosins i ebrencs així com dels sindicats, grups ecologistes, empreses en suport la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Executiva Local de Tortosa
Grup Municipal

7 comentaris:

Irreverent de pas ha dit...

veig que allò de la lliure expresssió i l'acceptació de la crítica com a eina constructiva us la passeu pel forro, eliminant els comentaris que us poden incomodar. Això no és seriós nois i noies d'ERC, cal ser més honestos pel bé de la política.

Robert Verge Monclús ha dit...

A ERC valorem la llibertat d'expressió i acceptem les crítiques com ningú, però en cap cas acceptarem insults.

D'altra banda t'agraïm les contribucions que fas al bloc.

Irreverent de pas ha dit...

Bon dia.
Jo no he insultat ningú. El fet que hageu eliminat la notícia del vostre consell nacional a Tortosa i els meus comentaris és xk ara no en voleu fer tema. XK serà? Potser jo tenia raó, i Amposta ha tornat a guanyar???

Vocal d'Imatge i Comunicació ha dit...

Com ja deus estar assabentat no es farà el Consell Nacional de Tortosa per un problema de recinte. Crec que hem d’estar contents que el Consell no hagi sortit de Les Terres de l’Ebre.

Irreverent de pas ha dit...

uauuu quin poder de reacció!!!!!!
Falta de previsió o planificació, digues-li com vulguis.

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Podem seguir parlant sobre manca de previsió, falta d’efectius, poc pressupost, etc... La qüestió és que des de Barcelona s’ha decidit Amposta. Siguin les raons que siguin. Des de Tortosa brindem l’oportunitat de celebrar un acte d'ERC a nivell nacional aprofitant el nou pavelló firal i utilitzant els recursos hotelers de la ciutat. Tot i així, aquesta vegada no podrà ser, potser la propera. Coste i valgue tindrem un consell nacional a prop.

Irreverent de pas ha dit...

Bon dia, d'acord amb la vostra notícia el motiu va ser la no disponibilitat de l'auditori o el pavelló (això que teniu regidor que mana), per tan això és falta de planificació. Per cert, si no recordo malament, no és la p1ª vegada que feu un consell nacional a Tortosa per tan tampoc cal declarar-ho dia de festa local. No esteu com per celebracions, no?