DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 5 (11/5/2011)


Al diari El Punt d'ahir va aparèixer una entrevista a Ferran Bel, candidat de CiU per Tortosa que porta com a titular "ERC hauria de dir si vol fer un tripartit a Tortosa" i on Bel també es declara "obert als pactes amb totes les forces polítiques de l'Ajuntament, però no n'exclou els socialistes per les seves diferències personals amb els dirigents actuals del PSC".

Aquest matí havíem convocat a la premsa local per explicar les nostres propostes en matèria econòmica i petar una estona la xerrada al voltant de cafè i unes pastes.

Monclús ha desgranat algunes de les propostes econòmiques d'ERC Tortosa i que són les següents:

a) Cal revitalitzar econòmicament la ciutat i generar nous llocs de treball. Per això cal impulsar una agència especialitzada per atraure inversions productives a Tortosa aprofitant els recursos humans que existeixen a l'Ajuntament i millorant les facilitats que ofereix el polígon Catalunya Sud.

b) Reivindiquem la feina feta per ERC tant des del govern de la Generalitat de Catalunya com des de l'àrea de promoció econòmica i turisme de l'Ajuntament de Tortosa. Un exemple és el viver d'empreses que ha de suposar un punt de partida per molts emprenedors i que cal estigui connectat amb una xarxa de vivers de les Terres de l'Ebre, per cercar sinergies i complementarietats.

c) Impulsarem la creació d'un centre de transferència a la Massada de Bítem, atès que l'edifici ja és propietat de la Generalitat de Catalunya, cosa que abaratiria la seva implantació, ja que la indústria agroalimentària ebrenca genera 820.000.000 euros l'any i és un sector estratègic i amb potencial de creixement en el nostre territori.

d) Seguir apostant pel turisme de la identitat que posa en valor el patrimoni, per convertir Tortosa en la "Florència catalana", aprofitant tota la imatge generada a partir de la Festa del Renaixement i el nostre patrimoni cultural, per aconseguir atraure un major nombre de turistes durant tot l'any.

e) Aprofitar el capital humà i del coneixement que generarà la implantació del campus de la URV.

Monclús ha aprofitat per contestar les paraules de Bel a l'entrevista del diari El Punt i per això ha dit "nosaltres parlarem amb tothom i pactarem amb qui vulgui tirar endavant les nostres propostes" i a més a més, ha insistit que "des de l'alcaldia no es poden permetre renúncies com l'ajornament del nou hospital o la vegueria de les Terres de l'Ebre", amb el que suposa de perjudici econòmic per a Tortosa.

Acabada la premsa un grup de candidats i candidates han acompanyat Monclús per recórrer diferents comerços de la ciutat.

A les 12.00 a l'emissora municipal de Radio Tortosa s'ha fet el debat de candidats a l'EMD de Jesús que ha comptat amb la intervenció del candidat d'ERC, Josep Pujol que ha explicat les nostres propostes per a Jesús.

Per la tarda, una estona a la secció local per "ensobrar" paperetes electorals i més tard recórrer els comerços dels carrers La Rosa, Pintor Gimeno, Plaça de Barcelona, carrer de l'Àngel, Plaça de l'Àngel, carrer Sant Blai, Teodor Gonzàlez, Ricard Cirera, Plaça de l'Ajuntament i carrer d'en Carbó, entre d'altres. Hem constatat la gran preocupació del comerç tortosí per la disminució del consum com a conseqüència de la crisi econòmica. Malgrat això també hem constatat l'obertura de tres nous negocis que ens permet ser optimistes, malgrat les evidents dificultats actuals. Cal donar suport al comerç de Tortosa, un dels principals motors econòmics de la ciutat i un clar element de conservació dels espais urbans.

Finalment destacar que també s'ha fet una nova penjada de polipropilens amb el cartell de campanya del candidat en alguns carrers del Polígon Baix Ebre de Tortosa-Campredó i en el poble de Vinallop.

Avant Tortosa!

1 comentari:

Cucafera ha dit...

....·però no n'exclou els socialistes ".
Crec que el que va dir és precisament que SÍ que n'exclou.