DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 10 (16/5/2011)

Ahir dilluns, Josep Monclús, ha presentat un paquet de propostes perquè “Tortosa deixi de viure d’esquenes a l’Ebre i el riu es converteixi en un element cohesionador”. Aquestes propostes es basen en l’aprofitament turístic del riu, per una banda, i en la integració de les dues bandes mitjançant millores urbanes.

Pel que fa a l'aprofitament turístic de l'Ebre, ERC proposa la creació d'una ruta verda aigües avall de Tortosa, que permetria disposar d’un passeig a la vora del riu. Al mateix temps, per al tram de Tortosa aigües amunt, Monclús va proposar la restauració del bosc de ribera (illa d’Audi, ribera de Jesús), així com la creació d’un parc de ribera a la platja fluvial de la Xiquina. Les propostes de la candidatura republicana també passen per l’impuls a la construcció del port de Tortosa per part de Ports de la Generalitat, i la substitució de l’embarcador de davant la Catedral per un d’ajustat a les normes de seguretat. Segons Monclús, des d’ERC “volem treballar conjuntament amb les administracions que tenen les competències sobre el riu, per convertir-lo en un element integrador i aprofitar-ne totes les seves potencialitats”.

Respecte les millores urbanes, Monclús ha apostat per millorar la mobilitat de vianants i vehicles entre les dues ribes del riu amb l’objectiu de fer una ciutat més saludable i potenciar la integració dels barris. Així cal construir una passarel·la de vianants entre el barri de Ferreries i dins Tortosa, unint les dues ribes entre el carrer de Jaume Ferran, a la part de dins Tortosa, i el Passeig de l’Ebre a l’alçada de la Rambla de Catalunya a la part de Ferreries. Es tractaria d’una obra amb un cost assumible.

Així mateix, en la línia de defensar la importància de “centrar la ciutat en lo riu”, l’alcaldable també s’ha compromès a reivindicar davant el govern de l’Estat la construcció d’un nou pont entre l’eix de l’Ebre i Remolins, per tal de descongestionar el trànsit actual entre el pont de l’Estat i l’avinguda Felip Pedrell.

Finalment, Monclús proposa eixamplar la vorera de l’Avinguda de Felip Pedrell en el tram comprès entre la Plaça del Paiolet i la futura plaça de la catedral / zona de l’escorxador. Es tracta, segons l’alcaldable republicà, “d’una actuació que afavoriria la mobilitat en una zona on les voreres existents són insuficients i no compleixen els mínim actuals d’accessibilitat. Aquesta proposta s’aconseguiria mitjançant un voladiu, tècnica que també es proposa aplicar al pont de l’Estat, eixamplant-ne les voreres en 1,90 m. més, que donaria lloc a un pas útil de 3,50 m. d’amplada i permetria també incorpora-hi carril bici.

A les 12.00 Josep Monclús ha estat entrevistat en directe per la periodista Núria Mora a les instal.lacions de l'emissora municipal de Tortosa.

Mentre al Canal de televisió local Canal t e, Alícia Gamundi, número 2 de la candidatura d'ERC Tortosa ha estat entrevistada per la periodista Diana Mar Gutierrez.

Mentre, els dos primers candidats de la llista atenien els mitjans de comunicació, altres membres de la candidatura instal.laven el punt d'atenció al ciutadà d'ERC Tortosa davant del Col.legi de les Teresianes.

Per la tarda, després d'una reunió de treball per preparar el debat de caps de llista organitzat pel Col.legi de Periodistes que s'ha celebrat aquest matí a l'Auditori Felip Pedrell, membres de la candidatura encapçalats per Josep Monclús i Salomé Ortiz, la candidata a la Presidència a la EMD de Bítem, han tornat a visitar aquest poble fins el barri de la Masada i el de Santa Rosa per fer un porta a porta i repartir el programa electoral d'ERC per Tortosa i per Bítem i atendre als veïns i veïnes d'aquests barris.

Avant Tortosa!