DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 4 (10/5/2011)


Aquest matí la candidata a la EMD de Bítem, Salomé Ortiz, ha participat en el debat de candidats a la EMD organitzat per Ràdio Tortosa. La nostra candidata ha destacat com a punt estrella del nostre programa l'eixamplament de la carretera Bítem-Tortosa i la circumvalació del poble per evitar que tot el trànsit rodat passi per l'interior del poble.

Algunes propostes han estat coincidents amb els altres candidats, però la candidata d'ERC ha estat la única que ha proposat la construcció d'una depuradora d'aigües residuals pel poble, la construcció d'una piscina infantil al recinte de les piscines municipals i l'ampliació i modernització de la llar d'infants, demostrant la seva sensibilitat pels temes mediambientals i socials.

Les seves propostes per millorar la neteja i l'estat dels carrers del poble, l'orientació i neteja dels espills per evitar accidents a les cruïlles viàries i la construcció d'unes serveis a les piscines (greu mancança actual) han provocat una certa irritació en l'actual president de la EMD, malgrat ha reconegut finalment la conveniència de portar a terme la nostra proposta que millorarà el comfort dels bitemencs i bitemenques en la utilització de les piscines.

Pel matí Josep Monclús, acompanyat d'altres membres de la candidatura, entre els quals es trobava el veí de Remolins Jordi Roig, han passejat pels bars, talllers, comerços i negocis del barri per repartir el programa electoral i merxandatge i escoltar les propostes de millora del barri. En la visita hem pogut comprovar el factor de revitalització del barri que ja suposa la construcció de l'edifici de la Universitat que va aconseguir ERC en el Govern de la Generalitat.

Sembla l'altre dia quan el Conseller d'Innovació, empresa i Universitat, el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i el nostre candidat Josep Monclús col.locaven la primera pedra del campus de les Terres de l'Ebre de la URV (veure la fotografia). Ara, amb l'obra gairebé acabada, hem pogut comprovar que ja han obert o estan en vies d'obertura diferents negocis de restauració i una papereria- copisteria que també es dedica a la venda de material informàtic.

Estem convençuts que properament més gent emprenedora s'instal.larà al voltant del campus universitari aprofitant la dinàmica econòmica que suposarà per a Tortosa aquesta obra emblemàtica.

D'altra banda, hi ha veïns que ens han manifestat les mancances en l'estat de la via pública, així com la necessitat d'instal.lar algun nou parc infantil.

La passejada pel barri de Remolins l'hem finalitzat en el Jardí dels Prínceps, on hem xerrat una estona amb la persona que aten l'oficina de Turisme que hi ha instal.lada, oficina impulsada des de la regidoria de turisme d'Esquerra a l'Ajuntament de Tortosa. La treballadora de l'oficina ens ha confirmat l'augment de turistes que arriben a la nostra ciutat i alguna de les accions que s'estan portant a terme per incrementar el seu nombre. De fet, en el bar dels Jardins del Prínceps, hem petat la xerrada amb un turista italià que ens ha manifestat que li ha agradat la nostra ciutat.

Per la tarda Josep Monclús, Alícia Gamundi, Emili Nieto, Montse Andreu i Toni Pons han muntat la paradeta d'ERC a la porta del Col.legi del Temple per repartir programes i xerrar una estona amb les mares, pares, àvies i avis que recollien els menuts.

Més tard els candidats s'han desplaçat al Grup del Temple per fer un porta a porta i poder escoltar les necessitats específiques del barri, de les quals n'hem pres bona nota.

Avant Tortosa!