DIARI DE CAMPANYA NÚMERO 3 (8 I 9/5/2011)


Diumenge hem llegit l' entrevista al candidat d'ERC per Tortosa, Josep Monclús, en el diari El Punt. Per la tarda-nit un altra penjada de polipropilens, especialment al poble dels Reguers.

Dilluns el nostre candidat, acompanyat de diferents membres de la candidatura. ha convocat a la premsa a la façana Sud del futur Campus de la URV per presentar una de les nostres propostes programàtiques.

Cal recordar que gràcies a que ERC estava en el Govern de la Generalitat, en concret des del Departament d'Empresa, Innovació i Universitats, després de lluitar molt es va aconseguir que es dediquessin 15 milions d'euros per a construir el campus universitari a les Terres de l'Ebre, després d'incloure'l dins del pla d'equipaments universitaris.

Fa quaranta anys, Tortosa feia de capital educativa d'un ample territori, ja que hi venien a estudiar batxillerat molts d'alumnes de les Terres de l'Ebre, del Maestrat i del Baix Aragó.

Gràcies al campus, Tortosa exercirà de capital universitària d'un ample territori. El fet que més de 1000 estudiants universitaris hi estudiïn significarà disposar d'un important capital humà, que ha de permetre la creació de llocs de treball. Caldrà també tenir el lideratge per demanar, i aconseguir la complicitat de la URV per implantar nous estudis com Fisioteràpia o Teràpia Ocupacional (actualment aquests estudis no es poden cursar en cap Universitat pública de Catalunya) i també estudis especialitzats sobre el canvi climàtic i l'envelliment de la població. Finalment l'arribada d'estudiants també ha de suposar un nou revulsiu per al barri de Remolins.

Més tard la candidatura ha muntat una parada a la Fira dels Dilluns de Tortosa, on han repartit material de campanya i petit merxandatge.

A les 13.00 hores hem assistit a la "fotografia delsatèl.lit" organitzada pel setmanari La Veu de l'Ebre, on estaven convidats totes les candidates i candidats a les eleccions municipals de les Terres de l'Ebre. En acabar la fotografia, el diari l'Ebre ha agafat un tall de veu als principals candidats, un d'ells a Josep Monclús.

Per la tarda, després de tenir una reunió de coordinació a la seu del partit, membres de la candidatura han sortit cap a Bítem on han fet un porta a porta i han preparat l'acte electoral que s'ha celebrat a les 20.00 al Casal.

Amb una assistència de prop de 150 persones, l'acte ha estat presentat per Alícia Gamundi, i ha comptat amb les intervencions de Salomé Ortiz, candidata a l'EMD de Bítem la qual ha explicat les seves propostes per millorar el dia da dia dels bitemencs i bitemenques, distribuïdes en quatre blocs: equipaments, millora de la via pública i el mobiliari urbà, camins rurals i participació ciutadana i activitat institucional de l'EMD.

Finalment, l'acte de Bítem ha finalitzat amb la intervenció de Josep Monclús, que ha repassat part de les propostes del programa electoral de Tortosa que afecten al conjunt de la ciutadania de Tortosa i n'ha explicat algunes de concretes per al poble de Bítem, com són la instal.lació d'un centre de transferència tecnològica agroalimentària a la Masada de Bítem (Ha recordat que la Masada va ser adquirida a l'any 1934 per la Generalitat de Catalunya per a usos agrícoles experimentals), l'eixamplament de la carretera que uneix Tortosa i Bítem, titularitat de la Diputació de Tarragona, on caldria també instal.lar un carril-bici i el desviament la major part de trànsit rodat per una carretera de circumval.lació del poble.

Avant Tortosa!

(Fotografia de l'acte de Bítem)