L'EMD de Campredó, pendent del finançament


Ja s'ha presentat als membres del Consell Assessor de Campredó i als diferents grups municipals la proposta de finançament de la futura EMD de Campredó. El proper dijous hi ha convocada una reunió al consistori per tal de debatre-la abastament. Als membres del Grup de suport d'ERC de Campredó no els satisfà plenament ja que hi ha molts aspectes a discutir. Esperem que hi hagi un debat constructiu i voluntat negociadora. El nostre company Josep Esquerré explicarà la postura dels republicans campredonencs, ja que s'han estudiat a consciència la proposta.
Hem de tenir en compte que el procés va molt endarrerit, que el temps se'ns tira a sobre ja que s'han convocat les reunions amb excessiu endarreriment, i s'haurien d'accelerar els tràmits si volem que s'aprovi l'EMD durant aquesta legislatura per part de la Conselleria de Governació de la Generalitat. De moment, des que es va presentar la proposta de finançament, s'ha tornat a deixar passar excessiu temps. Tenim el compromís ferm del Conseller Jordi Ausàs per convertir Campredó en entitat municipal descentralitzada, però cal fer els deures a temps, la qual cosa no depèn dels ciutadans de Campredó ni del Consell assessor, sinó dels responsables municipals de Tortosa.
Els membres del consell assessor ja han aprovat el títol preliminar, l'àmbit territorial, ja que finalment el PSOE ha acceptat la pertanyença del polígon Calalunya Sud al terme de la futura EMD, tota una revelació divina!!!
Han aprovat igualment un seguit de competències, tot i que resta pendents les de bens i drets, també el conveni per part de l'Ajuntament amb l'Incasol per adjudicar una tercera parcel·la per ubicar l'Arxiu històric Comarcal, la guarderia i el dispensari, ja que les 2 parcel.les actuals són clarament suficients. Aquest és un altre tema important que cal treballar a fons.