Antoni Canicio nou president de la sectorial de Medi Ambient i Energia de la Federació de l’Ebre





La incorporació al Pla de Conca del cabal ambiental aprovat per la Comissió de la Sostenibilitat serà una de les prioritats d’Esquerra

Amb la presència del president de la sectorial de Medi Ambient i Energia nacional d’Esquerra, Quim Sangrà, la sectorial de la Federació de l’Ebre ha renovat la seva presidència. Des que es va constituir, aquesta sectorial havia estat presidida pel biòleg Carles Ibàñez, i ara amb l’aprovació unànime dels seus membres serà rellevat en la presidència per l’hidròleg Antoni Canicio, que també és regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de la Ràpita. Quin Sangrà va lloar la feina feta per la sectorial de la Federació de l’Ebre durant aquests anys, i va reconèixer com a determinants les aportacions fetes en les problemàtiques derivades de la sequera o possibles transvasaments. Ara la Federació de l’Ebre comptarà amb dos representants a la sectorial nacional de Medi Ambient i Energia, perquè al nou president, Antoni Canicio, se li haurà de sumar Carles Ibàñez, que ocuparà el càrrec de vocal.

Durant la reunió es van analitzar els principals temes que afecten al territori, com ara tots els projectes i obres derivats del PIPDE, el retard del Govern de l’Estat en l’execució de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix, el futur Pla de conca de l’Ebre o el contingut del Decret regulador del procediment administratiu aplicable per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya.

Segons el nou president, Antoni Canicio, “el nostre territori té molts fronts oberts en matèria mediambiental, i Esquerra actuarà amb el màxim rigor i contundentència”. El nou president va explicar que “estem segurs que en l’àmbit nacional les propostes i actuacions que fem des de la Federació de l’Ebre en el camp mediambiental seguiran comptant amb el mateix suport i consideració que hem rebut fins ara”.

Per acabar, Canicio va voler destacar que “Esquerra fixarem una atenció especial en dos temes cabdals per al nostre futur; d’una banda, en pressionar el Govern de l’Estat perquè executi les obres de Flix, perquè és una vergonya el retard que acumulen. De l’altra, farem totes les actuacions legals, jurídiques i socials, allà on calgui, perquè el nou Pla de conca inclogui el cabal ambiental aprovat per la Comissió de la Sostenibilitat. Ens hi va el futur del riu i del Delta i, malauradament, sembla que el territori no n’és prou conscient“.