Som una nació


Ja sabem que el nacionalisme de Bel és un complement circumstancial dins la seva jerarquia d' identitats i que l' independentisme no forma part del seu horitzó polític. Res distant dels altres partits polítics amb representació a l' Ajuntament de Tortosa, llevat d' ERC. A Tortosa, solament ERC és el partit independentista amb representació i capacitat de govern municipal.

Avui, els altres grups municipals i la premsa es demanarà quina és la postura d' ERC Tortosa, respecte a l'oportunitat de celebrar consultes populars independentistes. La nostra postura és clara al respecte: hi ha una moció nacional que ja corre pels municipis on hi ha ERC i també arribarà al Ple de Tortosa.

Quina opinió tenim sobre l'expressió "circ mediàtic"? Doncs que segurament l'alcalde Bel es refereix a l'aparició de la Falange, com d' un bolet maligne i matiner; al paperot de les institucions de l'Estat Central, fent caure tot el pes sobre un petit poble català; i segurament es refereix a totes les opinions extravagants que han volgut desfocalitzar el tema: el dret a decidir. Decidir si volem la independència, té molt a veure amb decidir quina societat volem, quin tipus de relacions econòmiques i laborals volem a Catalunya, quines relacions internacionals volem, quines infraestructures i quins serveis socials volem ... per força ha de ser així si vol tant com ERC el millor per a Tortosa.

Nosaltres ja sabem que la tenim perduda una consulta independentista a Tortosa. Però és per democràcia que la demanem fer; nosaltres no ens prenem el govern de la ciutat i el destí de Catalunya com una pallassada; per això, som capaços de promoure allò que no ens beneficia en particular com a partit però que és higiene democràtica, Demanem la consulta a Tortosa, la ciutat que arrossega encara l'estigma de entendre's com un feu de la dreta anticatalanista, gràcies a tants cacics i centralistes, i esperem veure quants autocars de falangistes vindran a cantar cara el monument del riu, aquell que perviu en el democràtic regne borbó més anys que en vida de Franco, que no ens deixen tombar ni els d' ICV, molt menys els oligarques hereus d' una situació que solament amb la presència d' ERC al govern municipal, comença a moure lentament i pesada, com un gran armari ple de roba vella que cal obrir i buidar per aixorejar la ciutat.

Manllevant les paraules de Maragall, nosaltres no temem l' obra llarga i, enfrontant defallences i incomprensions, estem disposats a contribuir de manera personal i irrecompensable en la construcció de la nostra nació. Ara el pas, és la moció que promou ERC en favor de les consultes populars com la d' Arenys.