Acte d'ERC a Tortosa

Acte d'ERC a Tortosa

L'Assemblea local d'ERC de Tortosa va organitzar per tercer any consecutiu un acte reivindicatiu durant la diada nacional de l'11 de setembre. Sortosament podem parlar ja de la consolidació d'aquest acte independentista per la bona assistència de públic i el bon clima que s'hi viu. Hem de remarcar que va ser molt emotiu veure l'estelada gegant que penjava al mig mateix de la plaça Alfons XII, un dels llocs emblemàtics de la ciutat de Tortosa.
Enguany van acompanyar-nos els membres del Ball dels tornejants, provinents d'Alcúdia a la Vall d'Albaida. Els músics del grup van entonar l'himne nacional, Els Segadors, i l'himne oficiós del País Valencià, La Muixaranga, molt emotiu i reivindicatiu a la vegada.
Actes d'aquesta mena serveixen molt especialment per carregar piles. i per consolidar ERC com a força emergent a la ciutat i al municipi, on hi ha un important nucli de militants i bona predisposició al treball.
ERC també es complau de la celebració de la Marxa de torxes per la independència que organitza la Comissió 11 de setembre, que aplega nombrosos col·lectius alternatius i independentistes de la comarca (Maulets, Casal Panxampla, Camí de Sirga, Casal Aixumara, etc.), entre les quals igualment Soldevila, i que està resultant tot un èxit de participació. Alguna cosa significativa està canviant a la ciutat ja que es poden organitzar amb èxit dos actes independentistes en qüestió d'unes hores.