10ª Trobada d' Associacions de Veïns de les Terres de l'Ebre

Diumenge 6 d'abril tindrà lloc al pavelló esportiu i firal de Tortosa la desena trobada d'associacions de veïns de les Terres de l' Ebre.

A partir de les 9:30 hores del matí, amb la benvinguda a les autoritats i entitats, començarà una jornada que enguany pot convertir-se en la primera jornada reivindicativa dels veïns dels nostres pobles i ciutats.

Tot i que l'acte s'ha organitzat i programat amb un format clàssic de jornada festiva, amb gotes culturals, actes solemnes, dinar a l'engròs i actuacions musicals, la meva opinió és que és un acte passat de moda.

Es programa missa solemne amb el bisbe catòlic d'oficiant i es deixa de banda qualsevol altra sensibilitat espiritual, per no dir que directament es nega la laïcitat necessària en un acte veïnal i d'aquestes dimensions.

Per adobar-ho més, la visita cultural és a la catedral i el museu catedralici. No pas a l'Escorxador i el que hi haja en exposició o que si pogués exposar. No pas a altres indrets de caire civil, com la Comunitat de Regants, el parc del príncep, el call jueu o la ruta modernista.

Vull pensar que tot es fa amb bona intenció. Per això, imagino que els veïns allí aplegats diumenge, a més d'escoltar el bisbe, les autoritats i els musics i comediants llogats per a l'ocasió, entre plat i plat podran explicar, si més no entre ells, tot allò que els preocupa: sigui l'espoli de l'aigua, sigui el mal estat dels carrers, sigui la manca de servei o la ineficiència del mateix... sigui el que sigui.

Així, jo us animo, companys, veïns en definitiva d'una escala, d'un carrer, d'un barri de qualsevol poble o ciutat de les Terres de l'Ebre, a gratar-vos la butxaca, pagar el tíquet i ocupar el diumenge 6 d'abril el pavelló esportiu i firal de Tortosa, escenari pintat per fer públics els vostres greuges.

Joan Mulet